Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΝ ΟΔΗΓΩ MERCEDES!


Σας παραθέτω συνοπτικά την κρυφή διακήρυξη των δικαιωμάτων που υπογράφουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων υψηλών κυβικών (Mercedes, BMW, Rover κλπ.) με την αγορά του αυτοκινήτου τους.

* Έχεις το δικαίωμα να καταπατείς κάθε όριο ταχύτητας. Τα όρια ταχύτητας είναι για να τα καταπατούμε. Τι θα πει 130 χιλιόμετρα την ώρα? Για δες το κοντέρ σου έως πόσο μπορεί να πάει, 250 ? Τερμάτισε το λοιπόν.
* Έχεις το δικαίωμα να παρκάρεις όπου θέλεις. Διπλοπαρκάρισμα, σε διαβάσεις για ΑΜΕΑ, σε στάσεις λεωφορείων και όπου νομίζεις ότι χωράς να παρκάρεις.
* Έχεις το δικαίωμα να πέφτεις μέσα σε κάθε λακκούβα με λασπόνερα. Μη στεναχώριεσε, έχεις σούπερ αναρτήσεις. Και όσο για την ταλαίπωρη τη γιαγιά που λούζεις με λάσπη, καλό της κάνει. Αντί να τρέχει στην Αιδηψό και να πληρώνει εδώ της βγαίνει και τζάμπα.
* Έχεις το δικαίωμα να κινείσαι μόνο στην αριστερή λωρίδα. Η αριστερή λωρίδα είναι δική σου την έχεις πληρώσει εσύ.
* Έχεις το δικαίωμα όταν πέφτεις σε ουρά σε φανάρι να βγαίνεις αριστερά στο αντίθετο ρεύμα να τους προσπερνάς όλους και να πηγαίνεις μπροστά, πρώτος. Διότι ο δικός σου χρόνος είναι χρήμα. Των άλλων είναι λιγότερο χρήμα.
* Έχεις το δικαίωμα να ανοίγεις το παράθυρο και να πετάς έξω ότι σκουπίδια θέλεις. Εμείς είδες, τσίλικο στο δώσαμε να γυαλίζει, ποιος είσαι εσύ που θα λερώσεις το τασάκι?
* Έχεις το δικαίωμα να χρησιμοποιείς το στερεοφωνικό σου στη διαπασών και πάντα με ανοικτά παράθυρα. Γιατί να κοιμηθεί ο ταλαίπωρος ο υπάλληλος? Να βγει στο μπαλκόνι και να σε καμαρώσει που περνάς.
* Έχεις το δικαίωμα το βράδυ να χρησιμοποιείς μόνο τα μεγάλα φώτα. Αλλιώς δεν θα σου τα βάζαμε. Τύφλωσε τους όλους με την λάμψη τους δεν πειράζει.
* Έχεις το δικαίωμα να πλακώνεις στα μπινελίκια κάθε οκτάχρονο του οποίου το corner αστόχησε και η μπάλα άγγιξε τη ζάντα σου. Το γεγονός ότι παρκάρισες μέσα στη παιδική χαρά μη σε πτοεί είναι αναφαίρετο δικαίωμα σου.
* Και τέλος έχεις την υποχρέωση στο κάθισμα του συνοδηγού να τοποθετείς μόνο νεαρές και ξανθιές κατά προτίμηση. Το κάθισμα του συνοδηγού δεν είναι για την σύζυγο, για εκείνη έχουμε κάνει ωραιότατο ανετότατο και ευρύχωρο port baggage.

Σε περίπτωση που έστω και ένας όρος καταπατηθεί τότε το όχημα θα σας αφαιρεθεί και θα γίνετε ένας απλός κοινός πολίτης με ίσα δικαιώματα με τους άλλους.

8 σχόλια:

xasodikis είπε...

Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για την αυτοπαραπομπή, αλλά αναγνώρισα στο κείμενό σου το δίδυμο αδερφάκι αυτού του ποστ που είχα γράψει πέρισυ για μια συγγενική κατηγορία οχημάτων :)

Ανώνυμος είπε...

xasodikis: Dikaio exeis file xasodiki polla koina stoixeia. Xairomai pou yparxoun kai alloi me ton idio tropo!
Γιώργος

First Owner είπε...

Δεν έχεις καθόλου άδικο αγαπητέ...

Unknown είπε...

δεν νομιζω οτι περιγραφεις καθολου τον οδηγο μιας μπεμπας αλλα περισσοτερο τον Ελληναριο τον κοινο, που μπορει να οδηγει απο λαντα μεχρι φερραρι, το ιδιο καφρος παραμενει στην οδηγηση.

συμφωνω παντως οτι αν εχεις καλο αμαξι ειναι ακομα πιο προκλητικο να οδηγας ετσι, οχι τιποταλλο αλλα προσβαλεις τους μηχανικους που δουλεψαν σαν σκυλια για να φτιαξουν αυτο το μηχανημα.

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστώ για τα σχόλια. Πραγματικά είναι ώρες που με φτάνουν στα όρια μου.

Ανώνυμος είπε...

Ζήτω! Ο Δεκάλογος του Mercedakia. Αναμένουμε με αγωνία και τον Δεκάλογο του Ελληνάρα Οδηγού ... χωρίς αναγκαστικά να οδηγά αυτοκίνητα υψηλών κυβικών.

Your Man είπε...

Σόρρυ, δε μου φαίνεται πολύ περιγραφικό αυτό για Μερσεντάκηδες.

Δεν είδα κάτι που δεν κάνουν οι οδηγοί όλων των αμαξιών ανεξαιρέτως.

Και ίσως μάλιστα κάποια από αυτά να τα κάνουν οι Μερσεντάκηδες λιγότερο, όπως για παράδειγμα το θέμα με τη μουσική στη διαπασών. Άμα έχω Μερσεντές γιατί να βάλω τη μουσική στο "Are You Nuts?". Αυτά τα κάνουν όσοι κωλοφτιάχνουν το Hyundai τους και βάζουν και μπλέ φωτάκια στους πιτσιλιστήρες.

Όσο για την επιλογή συνοδηγού, νομίζω πως ο καθένας μας θέλει ότι μπορεί καλύτερο στη διπλανή του θέση. N' est ce pas?

George είπε...

@ your man.
Πρώτα από όλα συγνώμη αν σου έθιξα την συνοδηγό.
Κατά δεύτερο να φανταστώ ότι ή οδηγείς mercedes ή έχεις αντιπροσωπεία?
Πλάκα κάνω το άρθρο είναι χιουμοριστικό και σίγουρα έχει μεγαλύτερο κοινό από τους οδηγούς mercedes κλπ.
Γιώργος