Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2008

ΗΡΘΕ ΒΟΡΙΑΣ, ΗΡΘΕ ΝΟΤΙΑΣ

Τρελός αέρας σήμερα εδώ στη Θεσσαλονίκη. Ευτυχώς το έκοψα στον πόντο το μαλλί χθες και γλύτωσα το μαστίγωμα.
Μου αρέσει ο δυνατός αέρας. Αρχικά γιατί καθαρίζει η ατμόσφαιρα αλλά και γιατί τα βράδια μου γεμίζουν με εκατομμύρια φωτεινά αστέρια.
Έφυγα νωρίς λοιπόν από την πόλη, μπήκα στο red bullet μου (το κατακόκκινο αυτοκίνητο μου είναι αυτό) πήρα καφέ, τσιγάρα και με το σούρουπο έφτασα θάλασσα.
Μέσα στη πόλη δε μπορώ να απολαύσω τον ουρανό, όμως όπου υπάρχει απουσία τεχνητού φωτός είναι μαγεία.
Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή λίγο φοβήθηκα μόνος μου τόσο μακρυά σε μία έρημη παραλία με τη θάλασσα να αφρίζει και το δάσος πίσω να ωρύετε. Σιγά σιγά όμως άρχισα να ξεχωρίζω τους ήχους και τις σκιές, ανακάλυψα ότι είναι φωτεινή η βραδιά και ξαφνικά ήμουν σε οικείο χώρο.
Κοντά σε ένα βράχο ξάπλωσα στην άμμο, άναψα το πρώτο τσιγάρο και άφησα τον αέρα να με «εξαγνίσει». Πάντα είχα την αίσθηση ότι ο δυνατός άνεμος μου αφαιρούσε ότι αρνητικό και ότι με βάραινε. Βέβαια το φυσικό είναι όχι μόνο να παίρνει ο άνεμος αλλά και να φέρνει.
Και ξαφνικά φλαπ… «Πάτα θτη μάπα» που λέει και ο γιός ενός φίλου. Πάρτα λοιπόν στη μάπα όσα κάνεις ότι δεν βλέπεις, όσα πίστευες ότι έκλεισες και όσα όχι φώναξες στον εαυτό σου!
Και ήμουν εκεί μόνος με την άμμο, τη θάλασσα, τα αστέρια, ένα φεγγάρι φέτα λεμονιού, τον καφέ και τα τσιγάρα μου.
Έβγαλα παπούτσια, σήκωσα μπατζάκια και άφησα το κύμα που έσκαγε να μου βρέξει τις πατούσες και στη συνέχεια από απροσεξία μου… να με λούσει ένα πιο δυνατό κύμα ως την μέση. Πάει ο συλλογισμός, πάει ο ρομαντισμός, πάει όλη η μαγεία, πάνε οι σκέψεις. Ποιος με καταράστηκε?
Άρον άρον λοιπόν επιστροφή στο σπίτι, μούσκεμα ως το κόκαλο.
Παρόλα αυτά στην επιστροφή μου τραγουδούσα ένα αγαπημένο μου τραγούδι το οποίο ακούω και αυτή τη στιγμή από τη φωνή του Μάνου: «Ήρθε βοριάς, ήρθε νοτιάς».
Σας αφήνω να το απολαύσετε σε μιά διαφορετική εκτέλεση και εγώ πάω να πάρω κανένα αντιπυρετικό!


http://www.youtube.com/watch?v=o4zspuDHo_Q

10 σχόλια:

SummerDream είπε...

Κάτι ήταν κι αυτό. Σε ζήλεψα γι'αυτή σου την βόλτα. Δεν μου αρέσει όταν φυσάει ο αέρας και σηκώνει σπίτια και ξεριζώνει δέντρα. Φοβάμαι, γι'αυτό αποφεύγω να το κουνάω απ'το σπίτι. Όμως...
όταν πηγαίνω στο χωριό της μάνας μου (είναι παραθαλάσσιο) τότε ναι, φεύγω απ'το σπίτι μόνη μου. Αφήνω τον άντρα μου να προσπαθεί να σκεφτεί μεριές που θα πάει να ψαρέψει κι εγώ πέρνω το ποδήλατό μου χάνομαι στο δάσος και βγαίνω μετά στην θάλασσα. Κάθομαι σε βάρκες που είναι τραβηγμένες στην παραλία και χάνομαι στο βαθύ γαλάζιο κι ας έχει κύμα κι ας έχει ότι θέλει. Αρκεί που είναι η θάλασσα και χάνομαι στον οριζοντά της. Δεν ξέρω γιατί την έχω αυτή την συνήθεια, αλλά νιώθω όλα στο μυαλό μου να μπαίνουν σε τάξη, όταν βρίσκομαι κοντά στην θάλασσα.

George είπε...

Summer dream
Αρχθκά πρέπει να μου δώσεις ένα όνομα να σε αποκαλώ, εξαιρετικό το summer dream αλλά μου είμαι λίγο δύσκολο! :-)
Όσο για όσα μου γράφεις, νομίζω ότι έχει να κάνει με την απεραντοσύνη της θάλασσας καθώς επίσης και με το κύμα που ξεπλένει τις σκέψεις μας και το μέσα μας.
Οι όμορφες εικόνες πάντα μας βοηθούν να δούμε τα σημαντικά και να διώξουμε τα ασήμαντα μακρυά.

τα παπούτσια της Dorothy είπε...

Όλα ωραία, μέχρι την ψυχρολουσία! Το "Πάτα θτη μάπα" είναι copyrighted material ή μπορώ να το χρησιμοποιώ ελεύθερα?!?

George είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
George είπε...

Feel free να χρησιμοποιείς ότι θέλεις.
Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο λόγο!
Και όσο για τη ψυχρολουσία μάλλον μου χρειαζόταν, απλά εύχομαι να ήταν από τις τελευταίες της ζωής μου... αρχίζουν να με κουράζουν!!!

SummerDream είπε...

Εντελώς απρόσωπο το SummerDream ε; Μαρία με λένε. Χάρηκα!

maria είπε...

Ωραία η βόλτα σου!
εμένα μου άρεσε ακόμη και με την ψυχρολουσία!
Γέλιο θα είχε να το έβλεπα :)
"αυτά μένουν!" όπως λέει και ένας φίλος.αρκει να μην αρρωστήσεις φυσικά...

George είπε...

Καλημέρα Μαρία,
Όχι το summer dream δεν είναι καθόλου απρόσωπο. Γενικά τα όνειρα τα καλοκαιρινά δεν είναι απρόσωπα. Απλά θες να πεις μια καλημέρα και έχεις την αίσθηση ότι καλημερίζεις ινδιάνα summer dream, falling rock, spring flower κλπ.
Και εγώ χάρηκα Μαρία.

George είπε...

@ Maria
Καλώς ήρθες στη παρέα.
Το να μπαίνω στο αυτοκίνητο και να φεύγω είναι το δικό μου shopping therapy απλά αντι να γεμίζω ντουλάπες γεμίζω εικόνες και ήχους.
Να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο.

Ανώνυμος είπε...

情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫