Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ!


Από μικρό παιδί στο σχολείο μου το είχαν ξεκαθαρίσει, το πεζοδρόμιο είναι για τους πεζούς, ο αυτοκινητόδρομος για τα αυτοκίνητα, το αεροδρόμιο για τα αεροπλάνα και ο κατσικόδρομος για τις κατσίκες και τα landrover.

Αυτά όμως τότε, που η δραχμή είχε αξία. Εν έτη 2008 τα δεδομένα έχουν ελαφρώς αλλάξει και δεν αναφέρομαι ούτε στα αεροδρόμια, ούτε στους κατσικόδρομους αλλά στα πεζοδρόμια.

Τα πεζοδρόμια δεν ανήκουν στους πεζούς πλέον. Όχι όχι όχι. Ανήκουν σε όλους τους άλλους και σε οτιδήποτε άλλο εκτός των πεζών.

Έχεις περίπτερο και δεν έχεις χώρο να απλώσεις τα τυρογαριδάκια? Βάλτα στο πεζοδρόμιο. Δεν έχεις χώρο φίλε περιπτερά να βάλεις το ειδικό ψυγείο ια τα κατσικίσια γάλατα? Βάλτο στο πεζοδρόμιο για τον λόγο αυτό κατασκευάστηκε, στο λέω εγώ, μη το ψάχνεις.

Έχεις αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, συνεργείο ή έστω βουλκανιζατέρ?. Δικό σου, εννοείτε το πεζοδρόμιο να παρκάρεις τις mercedes και τα yugo που θες να πουλήσεις. Κολλητά η μούρη στη τζαμαρία σου και ο κώλος του αυτοκινήτου να προεξέχει ένα μέτρο μέσα στο δρόμο. Και επάνω το φουρφούρι εκείνο που γυρνάει και λέει πωλείται. Κανονικά το φουρφούρι θα έπρεπε να λέει: εδώ ο γελοίος ο έμπορος.

Είσαι ιδιοκτήτρια της μπουτίκ "Pitsas Creation"? Δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχεις τα creations σου Πίτσα μου στα ράφια να τσαλακώνονται. Βάλτα σε stands και βγάλτα στο πεζοδρόμιο. Παράκληση μόνο τα srands να είναι σιδερένια ώστε αν λίγο ξεχαστώ να την πάθω την κρανιοεγκεφαλική κάκωση από την σύγκρουση.

Και εσύ φίλε μανάβη μη μασάς και εσύ και τα τελάρα σου έχετε δικαίωμα στο πεζοδρόμιο. Φίλη ψιλικατζού, φίλε μηχανόβιε, κουμπάρε με τα χαρτικά πλαστικά, ξάδελφε οδηγέ που δε βρίσκεις πάρκινκ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ.

Αφού λέω και εγώ να κατεβάσω τον τριθέσιο από το σαλόνι κάτω στο πεζοδρόμιο. Θα εγκατασταθώ εκεί σας λέω αλήθεια. Θα αγοράσω και πατατάκια και θα βγάζω γούστα βλέποντας μητέρες με καροτσάκια, ηλικιωμένους, παιδιά που γυρνάν από το σχολείο και άτομα με ειδικές ανάγκες να κυκλοφορούν καταμεσής στο δρόμο.

11 σχόλια:

SummerDream είπε...

Και θα την βγάλεις ξεροσφύρι με πατατάκια; Πάρε κι ένα ταπεράκι με κεφτεδάκια να'ρθει να λιγδώσει το αντεράκι σου βρε αδερφέ!

Πέρα απ'το αστείο, όντως η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς. Δεν οδηγώ και όταν κάποια στιγμή περπατούσα στον δρόμο γιατί το πεζοδρόμιο ήταν κατειλλημένο από αυτά που κι εσύ αναφέρεις, βρέθηκε κι ένας ηλίθιος οδηγός να μου την πει στολίζοντάς με με όλα τα κοσμητικά επίθετα που μπορείς να φανταστείς στα καλά του καθουμένου. Νόμιζα πως βρέθηκα ξαφνικά στην ζώνη του λυκόφωτος... Δεν του μίλησα. Με προσπερνάει κι όταν τελικά πέφτει σε μποτιλιάρισμα, τον στόλισα κι εγώ αναλόγως τον ανάγωγο' κι αν έχει κάτι, τα παραπονά του να πάει να τα πει στον Δήμαρχο. Έλεγε εκεί τα δικά του, αλλά εγώ ήδη είχα χαθεί κι εκείνος παρέμενε για πάααααααρα πολύ ώρα κολλημένος στο μποτιλιάρισμα! Το "πεζό 2" βλέπεις έχει και τα καλά του πέραν της καλής φυσικής κατάστασης που μας προσφέρει!

George είπε...

@ summer dream
Η Ιδέα με τα κεφτεδάκια μου άρεσε, με σάλτσα μάλιστα να εξφενδονίζω μερικά σε οδηγούς σαν το κελεπούρι που σου έτυχε.
Σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει www.streetpanthers.gr έχει τα σημεία που μπορείς να προμηθευτείς δωρέαν τρομερά αυτοκόλλητα για ασυνείδητους οδηγούς.

Ανώνυμος είπε...

τα γραφεις τοσο ομορφα και με πολυ χιουμορ...καυστικο και εξυπνο.....γελασα με τον τριθεσιο!!!!ετσι ειναι φιλε μου δυστυχως!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

γιωργο σε βαζω στα αγαπημενα μου γιατι μ αρεσει ο τροπος που γραφεις!!!!μολις διαβασα και την προηγουμενη σου αναρτηση.....

Dorothy είπε...

Α, όλα κι όλα! Ο φυσικός χώρος των πάσης φύσεως 4Χ4 ήταν, είναι και θα είναι τα στενά του Κολωνακίου! Και τότε που η δραχμή είχε αξία - και τώρα που το Ευρώ έχει ξεφτιλιστεί :p

George είπε...

@ Παπαρούνα (περίεργο να αποκαλείς μία κυρία έτσι! αλλά τόσο όμορφο)
Σε ευχαριστώ για καλά σου λόγια. Σε έχω προσθέσει και εγώ και τι να ευχηθώ? καλώς να πορευθούμε και παρέα!
ΥΓ: Γράφεις πολύ όμορφα!
Φιλιά στον γιό!!

George είπε...

Dorothy,
δεν έχουμε εδώ την επαρχεία Κολωνάκι αλλά τα βλέπω. Πρόσφατα σε μια επίκεψη μου στην Αθήνα παρκάρισα το ταπεινό μου suzuki σε ένα πάρκινκ στην Ομήρου ψηλά και εκεί κατάλαβα βλέποντας τα jeep ότι το Κολωνάκι πρέπει είναι ορεινή περιοχή!!

TinaA είπε...

Εγώ το πρόβλημα το συνειδητοποίησα όταν άρχισα να βγάζω τον πρώτο μου γιο με το καρότσι. Να αναγκάζεσαι να κατεβαίνεις με το βρέφος στη μέση της λεοφώρου εν'ώρα κυκλοφοριακής αιχμής, ξυπνάει η ύαινα μέσα σου, θέλεις ν'αρχίσεις να σπας παρμπρίζ και να σκας λάστιχα. Υποθέτω ότι το αυτοκόλλητο είναι πιο πολιτισμένη λύση.

George είπε...

Tina,
είναι τραγικό πραγματικά! Για το λόγο αυτό λέω σε όλους να πάρουν αυτοκόλλητα από τους streepanthers και σε κάθε ευκαιρία ΦΛΑΠ στο μπαμπριζ!
Καλώς ήρθες στο γκρινιάρικο blog μου.

maria είπε...

ναι βρε παιδιά αμάν αυτα τα πεζοδρόμια πως ταχουν κάνει ολοι κτημα τους!;;;αυλή τους!!!! δηλ καλά που υπάρχει και το πεζοδρόμιο αλλιώς θα απλωνόντουσαν ως τη μέση των δρόμων και δε θα ήξεραν τα αυτοκίνητα πως να περάσουν...

George είπε...

Μαρία μου,
χμ.. με βάζεις σε σκέψεις. Ίσως αν απλωνόταν ως τη μέση του δρόμου να μην κυκλοφορούσαν αυτοκίνητα καθόλου!!!