Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΙΑ ΜΕΡΑ....


Έλα να ράβουνε ταγιεράκια οι κυρίες και οι κύριοι να προσπαθήσουν να μπουν στα κουστουμάκια τους που από το γάμο έχουν να φορέσουν.
Έλα να ξεσκονίσουμε κανένα γαλλικούλι που μόνο Bonjour και Bonsoir μου είστε!
Έλα να κάνουμε πρόβα στον καθρέφτη εκείνο το σνομπ το υφάκι που το παίρνουμε όταν βλέπουμε πρώην και τον κάνουμε ένα με το χώμα!

Πλάκα σας κάνω, βάλτε το αγαπημένο τζινάκι σας, πάρτε τους κολλητούς σας, φορέστε το πιο μεγάλο χαμόγελο, πείτε και ένα αι σιχτίρ στον άδικο ντουνιά και κατηφορίστε για το Ζάππειο.

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα. Και δεν εννοώ, την ώρα που γεννιέται η ζωή, που λέει το άσμα αλλά για την ώρα του να γνωρίσετε το καλό Ελληνικό κρασί και επί τη ευκαιρία εμένα! Γιατί μετά πάλι πρέπει να γυρίσω στο Hollywood διότι αυτή ή Monica (η Bellucci ντε) πολύ ζηλιάρα είναι και σε χλωρό κλαδί δεν με αφήνει!!!

Λοιπόν την Παρασκευή 20 & το Σαββατοκύριακο 21 & 22 Φεβρουαρίου διοργανώνονται στο Ζάππειο μέγαρο τα Διονύσια. Μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις του οινικού χώρου που δίνουν στους καταναλωτές την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα καλύτερα, τα πιο φρέσκα, τα πιο ιδιαίτερα κρασιά του Ελληνικού αμπελώνα.

Και φυσικά να γνωρίσετε και τους οινοπαραγωγούς από κοντά. Να τους πείτε και να σας πουν τον πόνο τους, συγνώμη, την άποψη ήθελα να πω.
Ξέρετε οι εκθέσεις είναι το καλύτερο μου. Μπορεί να γίνομαι κομμάτια στη κούραση, μπορεί να θέλω ώρες ψυχανάλυσης μετά για να έρθω στα ίσια μου, μπορεί να χάνω 2-3 κιλά σε 48 ώρες αλλά μου αρέσουν.

Να σας δώσω όμως και μία γραμμή βρε παιδιά δικοί μου άνθρωποι είστε μην έρθετε γυμνοί στα αγκάθια.
Λοιπόν ακολουθούν οδηγίες προς ναυτηλωμένους που θα επισκεφθούν την έκθεση.

Με την είσοδο σας θα σας δώσουν ένα ποτήρι. Ναι, ναι, είναι δικό σας για να δοκιμάζετε. Προσοχή μη μετά το πέμπτο ποτηράκι το ξεχάσετε πουθενά το επόμενο θα πρέπει να το πληρώσετε!
Καλό είναι να δοκιμάζετε τα κρασιά με μία σειρά. Πρώτα τα λευκά, δεύτερο γύρο με ερυθρά και στο τέλος τα γλυκά. Διότι έτσι είναι πιο καθαρές οι γεύσεις και θα μπορείτε να κάνετε καλύτερη σύγκριση. Στο σπίτι δεν τρώμε ρώτα το γλυκό μετά το ιμάμ και στο τέλος τη σούπα. Υπάρχει μία τάξη των πραγμάτων!
Στα τραπέζια επάνω θα υπάρχουν 2 σκεύη σαν σαμπανιέρες δεν είναι όμως! Είναι πτυελοδοχεία. Που θα πει ότι επειδή θα δοκιμάσετε πολλά κρασιά δεν τα πίνετε. Μυρίζετε, ελέγχετε το χρώμα, βάζετε μια μικρή ποσότητα στο στόμα το στριφογυρνάτε και το φτύνετε μέσα στα πτυελοδοχεία. Δεν είναι ντροπή και το κάνουν όλοι. Ντροπή θα είναι να πιείτε σαράντα ποτήρια και να τραγουδάτε την Φραγκοσυριανή ημίγυμνοι και ντίρλα. Οπότε φτού και πάμε για άλλα.
Σχόλια του τύπου: Τόσο ωραία κρασιά και να μην έχετε ένα κοψίδι, ένα μεζέ βρε φίλε, θεωρούνται άκυρα. Διότι οινοπαραγωγοί είμεθα και ουχί αγελαδάρηδες στην άγρια δύση να θρέφουμε βοοειδή! Ήρθατε να δοκιμάσετε κρασιά και ουχί κιοφτέδες! Άσε που μας το απαγορεύουν οι κανονισμοί αλλιώς ένα μουσακά από βραδύς θα τον έριχνα στο φούρνο να σας τρατάρω.
Φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα στυλό και ένα σημειωματάριο. Όχι για να μοιράζετε δεξιά αριστερά το τηλέφωνο σας, αλλά για να μπορέσετε να σημειώσετε όποιο κρασί σας εντυπωσιάζει και να το ζητήσετε στη κάβα ή στο επόμενο εστιατόριο θα επισκεφθείτε!

Αυτά σε γενικές γραμμές, τώρα αν έχετε όποια άλλη απορία θα χαρώ να σας τη λύσω από κοντά στο stand Νο 11 της μπλε πτέρυγας με την επωνυμία Οινοποιία Αρβανιτίδη που θα βρίσκομαι αυτές τις 3 ημέρες μαζί με τον τρομερό αδερφό μου και το τηλέφωνο του φυσικά!

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:
Παρασκευή 14:00 – 22:00
Σάββατο & Κυριακή 12:00 – 20:00

33 σχόλια:

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

OΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ!!! Με τρέλα και ομπρέλα μην τυχόν και βρέξει! Άσε που θέλω πολύ να γνωρίσω από κοντά εσένα και τον τρομερό αδελφό σου, επιτέλους ρε παιδί μου θα καταρρίψω κι ένα ντεφό μου και θα μάθω κατιτίς από καλό κρασί. μια ένσταση όμως: μια κυρία σαν κι εμένα να πτύει ως κοινός λιμενεργάτης; άκομψο γαρ!

THANOS είπε...

egw thelw na dokimasw apo to krasi pou ipies ki egrapses to poiima........ :))))))))))))))

George είπε...

@ Κοκκινοσκουφίτσα,

Καλύτερα λιμενεργάτης παρά Ορέστης Μακρής, και η Μάρθα Βούρτση να σε περιμένει σπίτι!
Χαίρομαι που επιτέλους αγαπητά ονόματα θα αποκτίσουν μορφή!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Η χαρά ΟΛΟΚΛΗΡΗ δική μας ΑΓΑΠΗΤΕ George! Θα βγάλω και φωτογραφίες, θα πάρω και αυτόγραφο, θα ανεβάσω και ανάρτηση: "ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ: Ημουν κι εγώ εκεί".
Πάω να κλείσω κομμωτήριο και προσωπικό γυμναστή. Πρέπει να είμαι έτοιμη. Τι άγχος!
Μάρθα Βούρτση, ε; Χοντρό!!!

George είπε...

@ Thano

Μάλιστα, ένα Merlot του 2006 ήταν! Αν βρεθείς Αθήνα το weekend θα το δοκιμάσεις απλά φρόντισε να έχεις μαζί σου και καμιά δεκαριά τετράδια διοτι όταν σου φέρει τον οίστρο να αρχίσεις να γράφεις!

George είπε...

@ Κοκκινοσκουφίτσα.
Άσε θα τυπώσω T-shirts εγώ!
Ένα κότσο ψηλά να πεις του κομμωτή να σου κάνει, δίνει ένα άλλο αέρα αριστοκρατικό!
Με κάνεις και γελάω ΤΟΣΟ!! Σε ευχαριστώ καλή μου.

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Γεώργιε, τι ωραίο κομπλιμάν! ΤΟ καλύτερο που έχω δεχθεί! Ευχαριστώ. Δεν θα κάνω κότσο όμως, γιατί τονίζει τα μαγουλάκια μου. Μια ισιωτική θα περάσω που κάνει και πιο αντελεκτουέλ. Ε, μη μας δει και κανείς και πει ότι δεν τιμάμε το φίλο μας και σε εκθέτουμε με ατημέλητα μαλλιά! αλήθεια θα τυπώσεις T-shirts; Εγώ θα σου πρότεινα το "ΠΙΕΣ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝ' ΝΤΡΟΠΗ"

Ανώνυμος είπε...

re george, mes sto myalo m eisai re file... ta kopsidia skeftika.. ekei p egrafes gia ta ptyelodoxeia, nomiza oti tha aneferes kanena mprizolaki, ena katitis telospantwn! k na se rwtisw... to periexomeno to ptyelodoxeiwn, to emfialwnoun k to dinoun se estiatoria b' dialogis???eimai sixamenos,e?to kserw! :) xaxa!an mporesw, tha parw tin kali m k tha rthoume!
pantws twra p to skeftomai........den tha tan asximi mia mazwksi kammia mera tis "syntrofias", twn bloggers dld tis pareas mas!................skefteite to..........

George είπε...

@ nek
Σωστό σε βρίσκω και είμαι μέσα. Να μαζευτούμε όλοι και να πάμε να φάμε κανένα κοψίδι! :-)
Όσο για τα πτυελοδοχεία όχι ρε τα πετούν επί τόπου!
Κανονίστε το και περάστε.

stalamatia είπε...

Κρίμα δεν θα μπορέσω να είμαι Αθήνα αυτό το Σ/Κ. Αν ήμουν θα ερχόμουνα κατευθίαν σε σένα ,Γιατί αν περνούσα από τα άλλα και δοκίμαζα όλα τα κρασιά αμφιβάλλω αν σε έβρισκα μετά.
Εντάξει γενικά δεν πίνω αλλά μια γουλιά από το δικό σας θα έπινα.
Ολίγον σιχαμερό αυτό με το πτυελοδοχείο.Καλές δουλειές.

George είπε...

@ Stalamatia

Μη σε στεναχωρεί αυτό.
Μέσα στο πλάνο της χρονιάς είναι και η πρώτη μας παρουσίαση στη Κύπρο απλά δεν το έχουμε βάλει κάτω ακόμη για να το οργανώσουμε.
Πρόσφατα σχετικά ξέρεις ένα πρωί ήρθε το wine club της Κύπρου στο κτήμα και περάσαμε τόσο καλά που στη συνέχεια τους ακολούθησα όλη τη μέρα σε βόλτες φαγητό κλπ.
Εξαιρετικοί, ευγενικοί και πολύ ευχάριστοι άνθρωποι.

stalamatia είπε...

Μόνο που εγώ μένω Ελλάδα 32 χρόνια τώρα.Υ.Γ. Μια χαρά η προφορά.

George είπε...

Δε πειράζει, εγώ θα πάω και ας μην είσαι εκεί.
Φιλάκια

ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ είπε...

Σίγουρα λοιπόν θα τα πούμε και θα τα πιούμε τώρα για το φτύσιμο ...
θα προσπαθήσω

Alkmini είπε...

Hρθα να σε φχαριστησω για την λεμονοπιττα που μου εφερες και τους κατιφεδες.
Η μεν λεμονοπιτα φαγωθηκε απο τους μπες - βγες επισκεπτες κατα την απουσια μου, οι δε κατιφεδες ηταν εκει ξεροι και ερμοι.
Δεν πειραζει ομως το κατι τις σου εσυ τοφερες και σε φχαριστω φιλε Γιωργο.
Τωρα οσον αφορα τα Διονυσιακα Μυστηρια του Ζαπειου , υποσχομαι αν ειμαι κατα Αθηνα μερια να τα τιμησω και να σε γνωρισω απο κοντα.
Αλλα θα φερω σε σακουλακι και παϊδακια για να μην με κοψουν τα ξυδια. Πειραζει? Θα μου πει κανεις τιποτα? Μες στην τσαντουλα μου θα τα εχω.
σμουτς και καλη επιτυχια.

Margo είπε...

Καμιά έκθεση και κατά δω μεριά; Ας είναι και ανεπίσημη χωρίς πτυελοδοχεία:)
Καλή επιτυχία και καλή δύναμη Γιώργο μου. Φιλιά Πολλά!

Ανώνυμος είπε...

Ε, ναι λοιπόν θα με πάρει και να έρθουμε... το κανονίσαμε ήδη!!! τα λέμε εκεί λοιπόν!!!

Το χρυσό ΠιΠι είπε...

άντε να αντέξω την φραγκοσυριανή από ημίγυμνους αντε να αντέξω και το ότι δεν θα φάμε κοψίδια. επειδή όμως είμαι άνθρωπος που του αρέσει να εμπλουτίζει τις γνώσεις του διάβασε την παλιά μου ανάρτηση http://wx-to-mati-mou.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html και πες μου αν έχουμε κάτι ανάλογο με κρασί!
βέβαια δεν θα προλάβω να ράψω ταγιεράκι αλλά με το σεις και με το σας θα ομιλώ και θα πτύω όλο χάρη.

SummerDream είπε...

Καλέ μου Γιώργο,
μακάρι να μπορούσα να έρθω να σε γνωρίσω από κοντά! Μη με θεωρήσεις μίζερη, αλλά είναι μια περίοδος που προσέχουμε τα οικονομικά μας με το παραπάνω. Δόσεις, λογαριασμοί, ασφάλεια αυτοκινήτου, τοποθέτηση καλοριφέρ στο σπίτι. Όλα αυτά είναι προϋπολογισμένα και δυστυχώς δεν μπορούμε να ξεφύγουμε απ'τα όρια της πόλης -αν και δίπλα στην πρωτεύουσα, γιατί δεν γνωρίζουμε πότε θα πέσει ο επόμενος μισθός και πόσος θα είναι! Μίζερα καθημερινά πράγματα, αλλά η πραγματικότητα, που η οικονομική κρίση ήδη μας δείχνε τα αποτελέσματά της.

Γιώργο μου σου εύχομαι μέσα απ'την καρδιά μου καλή επιτυχία και καλές πωλήσεις στα κρασιά σας.

Ίσως κάποια στιγμή να ανεβούμε Σαλονίκη με τον σύζυγο. Έχουμε μια κουμπάρα εκεί, αιώνια φοιτήτρια και εκκρεμεί μια πρόσκλησή της να την επισκεφθούμε. Όποτε λοιπόν κανονιστεί, θα σε έχω στο μυαλό για να περάσουμε να αγοράσουμε κρασιά, απ'την επιχειρησή σου.

Φιλιά!

everything53 είπε...

Ενδιαφέρον ακούγεται το όλο σκηνικό!
Απίθανη η περιγραφή σου, αλλά σίγουρα στη πραγματικότητα θα είναι ακόμα καλύτερα! :)

kakos lykos είπε...

Καλή επιτυχία στην έκθεση Γιώργο και καλές πωλήσεις.
Θα περάσω από την έκθεση για να δοκιμάσω τα κρασιά σου, μ' αρέσει εξάλλου το καλό κρασί, και είναι και μία ευκαιρία να σε γνωρίσω και από κοντά :)

jacki είπε...

Γκρρρρ γιατί μένουμε εδώ πάνω; Όλες οι ωραίες, οι μοιραίες ευκαιρίες εκεί είναι.. Πιείτε κάτι και για μένα..
Φχαριστώωω.

DaisyCrazy είπε...

Αχ φίλε μου μακάρι να ’μουν Αθήνα και σίγουρα θα πήγαινα.
Να μας πεις εσύ αναλυτικά πως ήταν και να πεις κι ένα κρασάκι για μας που ’μαστε μακριά!
Ευτυχώς που θα ’σαστε μαζί με τον αδελφό να μην θέλει να σε παίρνει τηλέφωνο ;)

http://despoinasdecoupage.blogspot.com είπε...

Εχω αποριες!

Απορία α)
Δε μου λες Γιωρίκα ... ξυπόλυτες στα αγκάθια επιτρέπονται; η ...θα πρέπει να παπουτσωθούμε;

Απορία β)
ο αδερφός σου, θα ... εξακολουθεί να σε παίρνει τηλέφωνο και εκεί που θα είστε δίπλα δίπλα; γιατί αυτό ... δεν θέλω να το χάσω με τίποτα!!

Απορία γ)
ναι μεν ... δεν ειστε βοιδοπαραγωγοι, αλλά εγώ την πείνα δεν την αντέχω! δε με νοιάζει! άγω θέλω κοψίδια. να συνεργαστείτε με βοιδοπαραγωγούς πάραυτα.

Απορια δ)
και βασικοί. όσο και να φτύνεις, όλο και κάτι θα μένει, πόσο ντίρλα θα φύγουμε από κει; φαντάζομαι πως ο Ορέστης Μακρής θα ήταν ... ξενέρωτος μπροστά μας.


Καλές πωλήσεις εύχομαι!!!

Ιορδανίδου Όλγα είπε...

Θα έρθεις από τα μέρη μας;Καλά κατάλαβα;Ετοιμάσου να μας υποδεχθείς..

venceremos είπε...

καλησπέρα. σας ευχομαι καλη επιτυχία και καλα να περάσετε.

Μάτα είπε...

Καλή επιτυχία Γιώργο μου και πιείτε και για μένα ένα ποτηράκι!
Δεν μου λες,μήπως τα εξάγεις κιόλας προς εμάς τα κρασάκια σου;
Φιλιά και καλό σου βράδυ

Dorothy είπε...

Την πρώτη φορά που διάβασα το ποστ κατάλαβα λάθος και νόμιζα ότι θα έχει χάπενινγκ με ημίγυμνους,χαχαχα! Καλή επιτυχία :)

Λινα είπε...

Χμμμ, οινοδοκιμασίες λοιπόν εε;;

Έχω απορία..(όχι που δεν θα είχα..χεχε)
Επειδή εγώ είμαι καλό και σεμνό παιδί, αν δεν "πτύω" και "κατεβάσω" κάθε ποτηράκι που δοκιμάζω πόσο κομμάτια λες να γίνω; ;-?:-D

Καλή επιυχία καλέ μου και καλές πωλήσεις εύχομαι!!:-)


*Την καλησπέρα μου:-)


Note: Αν καταφέρω να έρθω, να θυμηθώ να πάρω κάποιον νταβραντισμένο μαζί να με μαζεύει..
:-Ρ :-Ρ

Ανώνυμος είπε...

Εγώ σήμερα είχα την αρτόζα καλέ μου Γιώργο κ αύριο πάλι έχω δύο ταττοο 2-9.Το πρωι πάλι δουλειά!
Δεν θα προλάβω να έρθω αν και το ήθελα πριν φύγω!!!
Τα φιλιά μου

Αν προλάβεις πριν φύγεις στείλε μνμ κερνάω καφέ!
dreamer angel

Στέλιος είπε...

Καλή επιτυχία :)

Mary Nastakou είπε...

Καλησπέρα!
Να ρωτήσω κάτι;
Καλά όλοι γνωρίζεστε μεταξύ σας; Μόνο εγώ δεν γνωρίζω κανέναν;
Καλό βράδυ!

venceremos είπε...

καλημέρα..
να ρωτήσω κι εγω κάτι..
δεν έχουν τελειώσει ακόμα οι οινοποσίες??
καλα πήγατε?